Aktivity, Aktivity - Jiné, Aktuality, Slideshow, Soutěže, Soutěže - Tělesná výchova

Atletky Gymnázia Šumperk nejlepší v ČR v roce 2021

Praha – Ve středu 13.10. 2021 proběhlo Republikové finále Středoškolského poháru v atletice za účasti dívčího i chlapeckého týmu našeho gymnázia.

Lépe se vedlo družstvu dívek, které svými výkony dosáhlo na zlatou medaili. Celkem tým nasbíral 8855 bodů a předčil tak soupeřky na druhém místě (Gymnázium Břeclav) o 469 bodů. Právem patří dívkám poklona za atletické výkony, které zvládly ve velmi chladném a větrném počasí. Největší tahounkou týmu byla Klára Dobešová, která se radovala z vítězství ve dvou disciplínách. O

vládla skok vysoký výkonem 157cm a také běh na 200m v čase 26.53s.

Třetí místo obsadila Marie Štoplová na trati 200m časem 26.89s a k tomu přidala místo páté na 60m výkonem 8.27s. Na „bedně“ se ještě umístila Štěpánka Pupíková za výkon 145cm ve skoku do výšky.

Koulařky Michaela Mazáková a Kateřina Linhartová vrhly tříkilové náčiní do vzdálenosti 10.43cm resp. 9.44cm a umístily se na pátém a šestém místě. Výborně odběhla 800m Iva Gieselová, která se výkonem 2:23.47 umístila na druhé pozici. Její tréninková parťačka Terezie Venoušová zvládla po nemoci trať za 2:36.25s což jí stačilo na sedmou pozici.

V dálkařském sektoru se děvčata nemohl trefit na „prkno“. Obě naše závodnice (Štěpánka Pupíková a Štěpánka Kochwasserová) předvedly shodný výkon 462cm a umístily se tím na šestém a sedmém místě.

Na hladké šedesátce nás ještě reprezentovala Šárka Pavelková, které čas 8.49s vynesl osmé místo a Jana Drásalová, která se výkonem 8.64s zařadila na desáté místo. Šárka pak ještě zvládla 200m za 28.76s (8. místo). Třešničkou na dortu pak bylo vítězství ve štafetě 4x200m časem 1:49.76s. Do štafety nastoupily: Klára Dobešová, Jana Drásalová, Iva Gieselová a Marie Štoplová.

Družstvo chlapců bylo díky zraněním a nemocem šité horkou jehlou, a tak i srdnaté výkony na lepší než šestou pozici nestačily. Celkem hoši posbírali 8142 bodů. Nejlepšího umístění dosáhl Jan Bartoň, který si v osobním rekordu 7.12s doběhl pro vítězství na 60m. Nikdo další z chlapců už se na „bedně“ neumístil. Družstvo se skládalo z již zmíněného Honzy Bartoně, dále Radima Vavříka, Vojty Klimka, Jana Šperlicha, Jana Mináře, Ondřeje Peškara, Filipa Sedláčka a Davida Staňka.

Závěrem velká gratulace našim dívkám za skvělé výkony a vítězství na mistrovství ČR středních škol.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *