Aktuality

Hrobka s vyhlídkou

Hrobka s vyhlídkou Normana Robbinse aneb Věčná blaženost gymnaziálního Drama-kroužku!
 

Originální název A Tomb with a View je v překladu dvojsmyslem. Tomb je sice označení pro hrobku, ale autor tímto jménem obdařil i rodinu, o níž hra pojednává.
Výraz view může znamenat i perspektivu, nikoli jen optický výhled, takže by mohlo jít o to, že takoví Tombové mohou mít perspektivu… stojí v podkladech ke hře.
Norman Robbins diváky zavedl do starobylého, osamělého sídla poblíž Londýna, do rezidence záhadné rodiny Tombovy, kde se po přečtení závěti Septima Tomba, zakladatele rodu, rozpoutá série podivných událostí, při kterých tuhne v žilách krev. Inscenace v sobě míchá žánry detektivky, horroru a komedie.

Totéž, ovšem v osobité (i zkrácené) verzi, bylo v sobotu 3/10 v čase podvečerním nabídnuto jako Věčná blaženost sice zarouškovanému, ale hojnému publiku, příznivcům již několik let na G působícího Drama-kroužku pod taktovkou Mgr. Petry Zsákové! 

Úvod skončen, připojuji své zaujetí:

„Nad očekávání vydařené, herecky až profesionální, příběhem opravdu napínavé (detektivní scénář), děsivé (horrorová makabrozita) a úsměvné (komedie)!“

Neviděli jste?! (Ne)vadí! Aktéři se těší na reprízy…

P.S. Kdo přinese do G-knihovny jména studentek a studentů, postav tohoto představení, bude obdarován/a divadelní pozorností! Vítejte – Eva Pálková

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *