Aktivity - Španělský jazyk, Fotogalerie

Vzpomínky na zájezd do Španělska

Na přelomu září a října 2019 se již popáté uskutečnil zájezd do Španělska. Název letošního zájezdu byl „Tři perly Španělska“ – poznali jsme tři největší španělská města, Madrid, Barcelonu a Valencii.

Patnáctidenní putování jsme zahájili v Katalánsku návštěvou řecké a římské starověké osady Empúries na pobřeží Costa Brava. Další den jsme strávili ve společnosti významného španělského extravagantního umělce Salvadora Dalího. Prošli jsme se uličkami jeho oblíbeného městečka Cadaqués a obdivovali jeho dům v Portlligat i umělecká díla vystavená v Teatro-Museo Dalí ve Figueres. Další den následovala návštěva  římských památek v Tarragoně.

Následující návštěva patřila autonomní oblasti Valencie s jejím stejnojmenným hlavním městem. Město samotné nás okouzlilo a strávili jsme zde příjemné tři dny, při kterých jsme viděli nejen historickou část, ale i moderní Ciudad de las Artes y Ciencias a museum Fallas. Nezapomenutelná byla podívaná na expozici v největší mořské zoologické zahradě v Evropě.

Při přesunu do Madridu jsme putovali místy působení Dona Quijota. Viděli jsme pověstné větrné mlýny a zažili pravý španělský venkov oblasti Castilla-La Mancha. Největší šok nám připravilo hlavní město Španělska, Madrid. Navštívili jsme proslulý trh Rastro, nejvýznamnější muzea Prado a Museo de Reina Sofía, krásný park Parque del Buen Retiro. Fotbaloví nadšenci mohli obdivovat stadion Realu Madrid Santiago Bernabéu. Překvapila nás i původní egyptská památka Templo de Debod. Navštívili jsme královský palác Palacio Real a starobylou i současnou budovu Senátu.

V dalších dnech jsme podnikli výlety do okolí Madridu. Okouzlilo nás bývalé hlavní město Španělska Toledo a poté Segovia se svou neopakovatelnou atmosférou. Viděli jsme i královské hrobky v letním sídle králů v Escorialu a neminula nás ani návštěva pověstného Údolí padlých.

Posledním navštíveným místem byla již tradičně Barcelona, kde jsme obdivovali krásy projektované architektem Antoni Gaudím.

Libuše Nováková

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *