Aktivity, Aktivity - Jiné, Slideshow, Soutěže - Tělesná výchova

Atleti na republikovém finále SAP na „bedně“

Ostrava – Ve čtvrtek 5.12. hostila atletická hala v Ostravě finále Středoškolského atletického poháru (SAP) za účasti šestnácti nejlepších týmu z ČR. Do závodu nastoupila také obě naše atletická družstva.

To, že prognózy a propočty vždy neodpovídají realitě, se ukázalo právě ve finále. Naše družstva se po výsledcích z krajských kol řadila mezi adepty na 5.-8. místo. Opak byl však realitou. Díky velké bojovnosti, skvělým výkonům a perfektně zvládnuté taktice, se oba týmy mohly radovat z umístění na stupních vítězů. Dívky dohromady posbíraly 9254 bodů, což jim stačilo na krásné třetí místo za Gymnáziem Arabská Praha a Gymnáziem Mozartova Pardubice. Chlapci se dokonce vyhoupli ještě o příčku výše a ziskem 9436 bodů obsadili vynikající druhé místo. Lepší našeho týmu byli pouze borci ze SPŠ Hradec Králové a to o pouhých 95 bodů.

Tým dívek: Kateřina Korgerová, Kateřina Hájková, Simona Kotrlá, Anna Kuchtíková, Eliška Juránková, Iva Gieselová, Klára Dobešová, Martina Drásalová, Michaela Vogelová, Štěpánka Pupíková, Marie Schubertová a Šárka Pavelková.

Tým chlapců: Vojtěch Dobeš, David Staněk, Štěpán Pospíšil, Jan Bartoň, Václav Bednarský, Jan Ristovský, Jiří Sadil, Ondřej Bahounek, Martin Jurčík, Jiří Kubečka a Radim Vavřík.

Všichni členové týmu zaslouží velkou pochvalu za své výkony, které přispěly k zisku medailí.

Individuálně se nejvíce zadařilo Michaele Vogelové (2. místo skok vysoký – 161cm), Štěpánu Pospíšilovi (4. místo na 60m – 7.21s), Václavu Bednarskému (4. místo na 1500m – 4:12.28s), Janu Ristovskému (5. místo na 1500m – 4:17.78s) a Ivě Gieselová (5. místo na 800m – 2:17.43s).

Výsledky dalších našich závodníků zde: https://online.atletika.cz/vysledky/36765/0/2

Fotogalerie ze závodu: https://atletikasumperk.rajce.idnes.cz/SAP_2019_republikove_kolo_Ostrava#

Na závěr bych rád poděkoval také svým pomocníkům Heleně Brožové, Petru Opekarovi a Květoši Vykydalovi za pomoc a podporu při závodech.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *