Aktivity - Francouzský jazyk, Slideshow

S ERASMEM DO FRANCIE

 

S programem Erasmus + se již učitelé z našeho gymnázia vypravili do Anglie, Skotska, Irska, Německa či Španělska, Francie však na seznamu navštívených zemí zatím nefigurovala.

Letos tedy proběhla francouzská premiéra a rovnou téměř francouzská riviéra. Konkrétně bylo mým cílem město Montpellier, ležící na jihu, 15 km od Středozemního moře.

Montpellier je městem bohaté historie, památek, muzeí a univerzit. Je to město mnoha kultur a etnik. Narazíte zde kromě Evropanů na Američany,Afričany i Asiaty. A tento kulturní a jazykový babylon výrazně ovlivňuje a formuje tvář a vzhled města.

Mé dvoutýdenní studium probíhalo v mezinárodní škole s názvem LSF. Škola průběžně nabírá zahraniční studenty a dle toho, jak zvládnou rozřazovací pohovor, je zařadí do příslušného kurzu, který pak absolvují.

 V mém případě šlo o kurz jazykově-metodologický, kdy jsme se, kromě samotné výuky a zdokonalování jazyka , věnovali i didaktice a samozřejmě i předávání zkušeností z výuky. V druhém týdnu jsem pak „hospitovala“ v hodinách francouzských kolegů.  Získala jsem tak spoustu tipů na aktivity do výuky a už se těším, jak je budu praktikovat se svými studenty !😃

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *