Slideshow, Soutěže, Soutěže - Tělesná výchova

Vynikající atletky nižšího gymnázia

Ve čtvrtek 23.5. proběhlo na Tyršově stadionu krajské kolo Poháru rozhlasu, do kterého se probojovala obě družstva dívek z nižšího gymnázia.

Starší děvčata po vítězství v okresním kole zazářila i v krajském a zaslouženě zvítězila, když za sebou nechala Gymnázium J.Škody Přerov a ZŠ Heyrovského Olomouc. Na výjimečném úspěchu se podílely především závodnice z G4 Iva Gieselová a Klára Dobešová, které zajistily nejvíce bodů pro družstvo (výkony se bodují podle atletických tabulek). Bez dalších atletek by to ale nebylo nic platné, a tak patří nemalý dík za vzornou reprezentaci i ostatním členkám družstva: Magda Heiserová – G4, Terka Venoušová, Adéla Osladilová, Verča Minářová, Štěpánka Zindulková, Erika Benediktová – všechny G3 a Alena Kubíčková – G2, Terka Vysloužilová, Adéla Jónová – G3 (okresní kolo).

Mladší děvčata se rovněž v těžké konkurenci neztratila a po 2.místu v okresním kole vybojovala výborné 4.místo v kole krajském. K nejlepším bodovačkám patřily: Karolína Juránková – G2, Sabina Žandová a Ema Berková – G1. Výborné výkony podaly i další členky družstva: Verča Drápalová – G3, Eliška Smýkalová, Karolína Klučková – G2, Markéta Řeháková, Martina Vepřeková – G1.

VŠEM DĚVČATŮM DĚKUJEME ZA REPREZENTACI NAŠÍ ŠKOLY.

Lenka Vavříková

výsledky:

 https://online.atletika.cz/vysledky/39180/0/2

Kája Juránková – 600m

Vítězky starších žákyň

dřepí: Gieselová, Venoušová, Dobešová, stojí: Heiserová, Kubíčková, Zindulková, Benediktová, Minářová, Osladilová

Klára Dobešová – výška 155cm

Mladší i starší žákyně

Veronika Drápalová – míček 32m

Klára Dobešová – 60m – 8.34s

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *