Slideshow, Soutěže ve španělštině

ZPOŽDĚNÍ – recitační soutěž ve španělštině

Zpoždění –  ve španělštině „retraso“ – i tak by se mohla potenciálně jmenovat některá z básní, kterým se v uplynulých dnech věnovalo sedm studentů našeho gymnázia. Tématem letošní recitační soutěže ve španělském jazyce byla poezie 21. století. Hlavním motivem naší cesty do Prahy však bylo zpoždění úplně všech dopravních prostředků, které jsme cestou použili. Nás však nezastavila ani odstavená lokomotiva naší vlakové soupravy někde v polích za Postřelmovem. A tak i přes rekordní dvouhodinou jízdu na trase Šumperk – Zábřeh jsme do Prahy nakonec dorazili, zúčastnili se a téměř zvítězili.

Ve vyšší kategorii bylo 45 účastníků a dosáhli jsme na 2. (Betty Fahrnerová, G7), 4. (Eliška Mostecká, G6), 6. (Viktor Hlásek, G5), 13. (Anna Kocůrková, 3.C) a 20. místo (Simona Aberlová, 3.C). V nižší kategorii při účasti 30 studentů jsme obsadili 10. (Bára Přichystalová, G2) a 14. místo (Veronika Tichá, G3).

Věčné zpoždění nám nezabránilo v tom, abychom si společně užili velmi příjemný den v Praze v duchu recitace. Mám takový dojem, že ani v příštím roce nás od cesty do Prahy neodradí „spolehlivé a včasné“ dopravní prostředky 21. století.

Tak naposledy ještě před soutěží… Betty Fahrnerová, G7

Nelehké chvilky čekání na vystoupení.

Eliška Mostecká, G6Viktor Hlásek, G5Veronika Tichá, G3

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *