Aktivity - Německý jazyk, Aktuality, Slideshow

Návštěva z Bad Hersfeldu

V pondělí 18.3. dorazili do Šumperka na výměnný pobyt němečtí studenti z naší partnerské školy Gesamtschule Geistal. Navázali tak na naši říjnovou návštěvu v Bad Hersfeldu.

V úterý jsme prošli centrum Šumperka křížem krážem. Navštívili jsme Geschaderův dům, kde jsme Němce trochu vyděsili výstavou o čarodějnických procesech, následovala prohlídka Městské knihovny a zkušebny Motýlů na Komíně. Odpoledne nás srdečně přivítal pan starosta na radnici. Větší část studentů poté vyrazila na výšlap na rozhlednu Brusná, odkud je díky slunečnému počasí čekal krásný pohled na Šumperk i zasněžené hory.

Protože Němci toužili poznat i naše hlavní město, vyrazili další den vlakem do Prahy. Vrátili se uchození, ale spokojení. Čtvrteční dopoledne bylo věnováno návštěvě školy. Studenty přijal pan ředitel, prohlédli si prostory školy a zavítali i do vyučování. Po obědě ve školní jídelně se někteří vydali na Vyhlídku, jiní doháněli nákupy dárků ve městě.. Odpoledne se všichni sešli na bowlingu a poté ke společné večeři. Němci velmi ocenili český smažák s hranolky a tatarkou! Tentokrát byl jejich pobyt o den kratší a v pátek následovalo bohužel už jen smutné loučení. Snad se zase uvidíme…

Děkujeme hostitelským rodinám za péči a trpělivost!

V říjnu nás čeká jubilejní desátý ročník výměnných pobytů. Zájemci o něj se mohou již teď hlásit osobně či mailem u p. Tesařové nebo u vyučujících němčiny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *