Aktivity - Sportovní hry, Slideshow, Soutěže

15. ročník školního volejbalového turnaje zná vítěze!

Ve středu 19.12.2018 se uskutečnil v naší tělocvičně jubilejní 15. ročník „Školního volejbalového turnaje smíšených třídních kolektivů „.

Do turnaje se přihlásilo opět rekordních 16 družstev a bylo odehráno celkem 37 zajímavých utkání. Nejprve se hrálo ve skupinách po čtyřech na dva hrané sety do dvaceti bodů bodů.Z každé skupiny postupovala dvě nejlepší družstva do čtvrtfinále a následně vítězové do semifinále a poražení do bojů o umístění.

Zvítězilo, družstvo G8, které si bohatě vynahradilo prožitá zklamání z let minulých. Na místě druhém (dle mého soudu) jedno z nejkompaktnějších družstev turnaje se slušnou perspektivou tým 3.A. Bronzové medaile patří (lehce překvapivě) G6, která v boji o třetí místo porazila bojovné a pohyblivé družstvo 3.C.

Mírným zklamáním jsou letos výkony a umístění družstev 2.B a 3.B, která mají volejbalově určitě na přední příčky, ale chybí jim větší chuť po vítězství a trocha sportovního štěstí.

Obecně byla soutěž velmi vyrovnaná a především všechny týmy prvních ročníků a G5 mají na to, aby se již v dalších ročnících dostali nejen do čtvrtfinále, ale třeba i do nejlepší čtyřky.

V každém případě je nutno dodat, že tento rok měla hra opět výbornou úroveň, kterou svými výkony nekazili ani méně zkušení rozhodčí, hra probíhala ve sportovním duchu bez urážek a vulgarit a především, a toho si cením nejvíc, bez zranění!!!

Myslím si, že tak bylo více než naplněno motto Jacka Londona, pro které tento turnaj pořádáme:

„Podstata hry není ve vítězství, ale ve hře samotné.“

Děkuji všem zúčastněným za pomoc při organizaci, rozhodování i zapisování jednotlivých utkání a budu se těšit na další již 16. ročník.

Za organizátory Petr Opekar

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *