Slideshow

Máme nejlepší humanitní talenty v kraji

Na slavnostním vyhlášení výsledků soutěže Talent Olomouckého kraje naše škola s převahou zvítězila v humanitní kategorii středních škol. O úspěch se zasloužili především žáci v jazykových konverzačních soutěžích.

V úterý 10. 11. 2015 se v Olomouci konalo slavností vyhlášení výsledků soutěže Talent Olomouckého kraje. Naše škola, jak je již v poslední době tradicí, mezi středními školami výrazně uspěla a také naši ocenění studenti se v konkurenci pěti set dalších navržených žáků výrazně prosadili.
Gymnázium, Šumperk dominovalo v humanitní kategorii žáků středních škol, kde škola obsadila první místo a získala prémii 10 000 Kč. Důvodem ocenění byly výrazné úspěchy našich žáků v konverzačních soutěžích v ruském, německém a španělském jazyku. Nejlepší z našich byli oceněni i mezi jednotlivci. Z pěti vyhlašovaných míst na třech z nich se umístili šumperští gymnazisté. Kdo zaslouží absolutorium?

Ocenění školy jsme získali i díky 5. místu Barbory Heřmanské v republice v konverzační soutěži ruského jazyka. Kraj ocenil na pátém místě Lauru Marii Kyselákovou za její 3. místo v soutěži ve španělské konverzaci. Na čtvrtém místě kraj ohodnotil Jacoba Kindla za 4. místo v republice v konverzaci německého jazyka a za vítězství v republice v soutěži v německém předčítání. Vítězství ve své kategorii získal Tomáš Jurásek za první místo v republice ve španělské konverzační soutěži. Jakubův úspěch je o to větší, že jej po roce dokázal zopakovat.

Poděkování za úspěchy školy v cizích jazycích zaslouží nejen výše zmínění studenti, ale také všichni další, kteří se zapojují do soutěží a zvyšují tak kvalitu soutěží i školy. Ocenění zaslouží i učitelé, kteří vítěze připravovali, jmenovitě pak zejména paní učitelky Hana Polišenská a Libuše Nováková.

Diplom_škola2015

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *