Aktuality

Výsledky přijímacích zkoušek

Ve dnech 22. a 23. 4. 2014 na naší škole proběhly přijímací zkoušky na čtyřletý i osmiletý studijní obor. Zpracovali jsme vyhodnocení jednotlivých testů od společnosti SCIO a celkové výsledky si zde můžete stáhnout:

V pátek od 7:30 hodin si budou moci zákonní zástupci uchazečů vyzvedávat rozhodnutí a budou moci odevzdávat zápisové lístky. Máme připraveny příslušné tiskopisy (rozhodnutí o přijetí či nepřijetí, informace pro přijaté apod.).

Gratulujeme těm uchazečům, kteří byli v minulých dnech úspěšní a byli přímo přijati ke studiu na naší škole.

Vám, u jejichž jména je rozhodnutí nepřijat/a, bych chtěl vyjádřit podporu v tom, abyste nepřestali doufat. U velké části z Vás jsme připravení rozhodnutí změnit.

 Ve čtyřletém studiu se zkoušek zúčastnilo 149 žáků. Přímo přijato bylo 89 uchazečů. Jedno místo je ponecháno pro odvolání (měl by to být uchazeč s pořadím 90).

 V osmiletém studiu se zkoušek zúčastnilo 54 žáků. Přímo přijato bylo 29 žáků, jedno místo je ponecháno pro odvolání. V odvolacím řízení doporučím, aby poslední postupové místo bylo postoupeno uchazeči na 30. pořadí.

Podle zákona musí každý uchazeč potvrdit úmysl studovat tím, že odevzdá zápisový lístek. Je třeba tak učinit do 10 pracovních dnů ode dne zveřejnění výsledků (což je čtvrtek 24. 4.), tedy do 12. května 2014 (pokud někdo bude posílat lístek poštou, rozhoduje datum na razítku podání na poště). Zápisový lístek musí být vyplněný – vyplňte to doma sami, klidně i propiskou, nutné jsou podpisy zákonného zástupce a také uchazeče. Pokud ponesete lístek do školy osobně, odevzdejte jej v kanceláři školy (po – pá  7:30 – 15:00  hod ). Kdo do stanoveného data nedoručí zápisový lístek, ztrácí nárok na přijetí a již s tím nelze v budoucnu NIC dělat.

Protože mezi uchazeči byli také studenti preferující jinou školu, kteří si šumperské gymnázium dali jako druhou volbu, počítáme s tím, že tito studenti zápisový lístek neodevzdají. V okamžiku, kdy u jednotlivých uchazečů budu mít tyto informace potvrzené (že nenastoupí), začneme provádět tzv. autoremeduru prvního rozhodnutí. Rozhodnutí nepřijat/a budeme měnit na přijat/a. První změny se mohou odehrát již okolo 2. a 3. května, s posledními změnami musíte však počítat až po uplynutí čekací doby, tedy až okolo 12. května 2013. Z toho důvodu doporučujeme ODVOLAT SE proti rozhodnutí o nepřijetí.

V současné době provádíme autoremeduru původních rozhodnutí o nepřijetí ke studiu v obou studijních oborech. Ve čtyřletém studiu nepotvrdilo svůj zájem studovat ke dni 12. 5. celkem 16 přijatých uchazečů, v osmiletém studiu nedonesli zápisový lístek 3 uchazeči. U odvolaných uchazečů tak provádíme změny původních rozhodnutí nepřijat/a  na  přijat/a. Protože ne všichni nepřijatí se odvolali a někteří uchazeči zápisový lístek odnesli, po 12. 5. jsme postupně začali telefonicky oslovovat uchazeče až na 127. místě (u čtyřletého studia) a uchazeče na 35. místě u osmiletého studia. Dnes, 21. 5. 2014, se situace již ustálila a tak můžeme říci, že s největší pravděpodobností další uchazeče již neoslovíme. Poslední dva přijatí budou přijati na odvolání (v obou typech studia jedno místo, zákonným zástupcům uchazeče jsme již telefonovali).
Případné informace o vyřizování odvolání můžete získat na telefonech 588 188 511 (kancelář) a 588 188 500 (ředitel).        Vedení školy.

4 Comments

  1. Kdy bude dalsi zkoska?

  2. martina

    uffffffff zvládla jsem to:-)

  3. verýsek

    Není v tom osmiletým o nulu navíc v tom čísle???

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *