Slideshow, Soutěže - Tělesná výchova

Naši běžci ovládli semifinále Junior maratonu

Olomouc – Ve středu 18. dubna, za krásného počasí, se vydaly dva týmy našeho gymnázia na tradiční běžecký závod do Olomouce tzv. Juniormaraton. Každý z deseti běžců v týmu měl před sebou trať dlouhou 4,2 km, což ve výsledku dalo celou maratonskou vzdálenost. Jelikož máme na škole mnoho výborných vytrvalců, utvořili jsme dokonce dva týmy. „Áčkové“ družstvo s přehledem zvítězilo ve výborném čase 2:39,15s a vybojovalo si tak postup na republikové finále, které proběhne 6. května v rámci Prague international maraton. Složení běžců „A“ týmu bylo následující: Jan Ristovský, Václav Bednarský, Markéta Trundová, Matěj Matoušek, Anna Kuchtíková, Marek Šváb, Martina Drásalová, Ondřej Jílek, Patrik Minář a Jonáš Müller. Ondřej Jílek se zároveň stal nejrychlejším běžce z celého startovního pole (200 účastníků), když svůj úsek doslova prolétl v čase 14 minut a 6 sekund.

Pochvalu zaslouží také „B“ družstvo, neboť se z celkového počtu dvaceti škol umístilo na vynikajícím pátém místě. Tým tvořili tito vytrvalci: Ondřej Šrámek, Vojtěch Dobeš, Ondřej Grulich, Lucie Matějová, Kateřina Kvapilová, Hana Trundová, Jiří Sadil, Štěpán Stryk, Marek Karlíček a Matěj Krč.

Na závěr bych chtěl poděkovat všem našim závodníkům za skvělé výkony a vynikající reprezentaci naší školy. V neděli 6.5. si nenechte ujít PIM 2018, možná se v záběrech kamer objeví i někdo z našich studentů.

1 Comment

  1. Eva Pálková

    *Curro, ergo sum! Běžím, tedy jsem! Blahopřeji, a to velmi:-):-):-)!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *