Slideshow

Den otevřených dveří gymnázia

V úterý 30. ledna 2018 se koná druhý Den otevřených dveří. Srdečně zveme všechny zájemce o studium k návštěvě gymnázia. Nachystaná prezentace školy, služba v informačním centru, studentští průvodci i pracovníci školy budou připraveni všem uchazečům i rodičům žáků zodpovědět všechny otázky související se studiem na šumperském gymnáziu i o přijímacích zkouškách.

Den otevřených dveří se koná v úterý 30.  1. 2018 od 12:30 hodin do 17:00 hodin. Náš druhý den otevřených dveří bude obdobou akce, kterou jsme pořádali v listopadu 2017.
Co Vám nabídneme?

–        Informace o škole a jejím programu vzdělávání (novým příchozím)

–        Ve zřízeném informačním centru budou zástupci vedení školy informovat návštěvníky o přijímacích zkouškách, kritériích přijetí, budou připravené přihlášky ke cvičné přijímací zkoušce, která se uskuteční v březnu (uchazeči, kteří dostávají informační maily se budou moci přihlásit mailem)

–        Jsou připraveny komentované prohlídky školy

–        Připravené aktivity seznámí příchozí s nabídkou výuky cizích jazyků, s výukou informační techniky, s našimi zahraničními partnery, s nabídkou doplňkových exkurzí, s aktivitami školy a studentů.

V rámci Dne otevřených dveří pořádá ředitel školy Besedu s rodiči. Setkání se uskuteční v níže uvedeném čase a jeho obsahem bude diskuse nad tématy, která rodiče zajímají, zejména

–        Přijímací řízení a kritéria přijímání

–        Jednotné přijímací testy M a Čj, které organizuje společnost Cermat

–        Výhody a nevýhody studia na gymnáziu

–        Povinná maturita z matematiky. Mají se studenti bát tohoto faktu?

Srdečně zvu Vás, kteří máte zájem posedět u kávy či čaje při diskusi nad výše uvedenými tématy, setkání proběhne
– od 15:30 do 16:45 hod. pro rodiče žáků z 9. tříd ZŠ (přijďte třeba i v průběhu besedy)
– od 17:00 do 18:00 hod pro rodiče žáků z 5. tříd ZŠ

Kritéria přijímání uchazečů
Kritéria pro přijímání uchazečů o studium pro školní rok 2018/2019 budou na našem webu zveřejněna nejpozději do konce ledna 2018. Sledujte pravidelně naše webové stránky.
Uchazeči, kteří poskytli své mailové adresy a dostávají z naší školy průběžně informační maily dostanou zveřejněná kritéria do své mailové pošty.

Uchazeči, kteří mají zájem dostávat informace o studiu na gymnáziu do mailové pošty nás mohou kontaktovat na adrese   uchazec@gymspk.cz   . V mailu uveďte, zda máte zájem o informace o osmileté či čtyřleté studium.

 

2 Comments

  1. Adéla Sedláčková

    Mám zájem o osmileté studium

    • Milan Maceček

      Dobrý den, Váš zájem nás těší. Doporučuji navštívit Den otevřených dveří a zjistit bližší informace o přijímání uchazečů. Maceček M.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *