Aktivity - Anglický jazyk, Aktuality

Pojeďte se vyměnit! Do Holandska! :D

 

Už je to tady! Chystáme se znovu vyjet do Holandska a hledáme 20 zájemců o bezva akci:) Zaujali jsme tě? Čti dál!

Studentský výměnný pobyt Maarssen – Šumperk 2018

Spolupráce mezi Gymnáziem Šumperk a Niftarlake College Maarssen běží již od roku 1996.V současnosti výměnný pobyt probíhá každý druhý školní rok.

Zima (4.-10.2.) – Holanďani u nás

V programu určitě počítáme se společnou návštěvou Prahy a s třídenním lyžařským pobytem na horách. Mimo hory budeme mít každý společný program zhruba do 17.00, pak budete mít prostor pro sebe.

Jaro (18.-24.3.)

Do Maarssenu jedeme svým autobusem, nastupujeme u školy. Autobus s námi v Holandsku zůstává, abychom mohli pohodlně podnikat výlety s našimi parťáky.

Během tohoto týden navštívíme školu našich kolegů, Maarssen a okolí, Utrecht, Amsterodam a další místa. A užijeme si holandské cyklostezky! Nebojte se, kolo brát nemusíte – mají je pro nás nachystanáJ.

Ubytováni budete v rodinách – každý student má „svého“ holandského kolegu, kterého ubytuje, a u kterého potom bydlí při návštěvě tam.

Studenti obou škol jsou v průběhu programu uvolňováni tak, aby se mohli zcela věnovat svým hostům.

Částka, která bude vybírána před odjezdem do Holandska je 7.500,- Kč. Platbu většinou dělíme na dvě splátky, lze se však dohodnout i individuálně. Slouží k zaplacení dopravy pro cestu do Maarssenu  a v místě a k zaplacení třídenního pobytu na horách.

Tak neváhejte a pojeďte! Užijete si cestování a angličtinu!

A nemějte obavy – podle zkušeností z předchozích let není potřeba podceňovat své znalosti angličtiny – díky každodennímu používání angličtiny si vzpomenete i na slovíčka, o nichž už sami nevíte, že jste se je kdy učili…Zaručeně vás to „nakopne“ k dalšímu studiu!

Taky se nebojte, že se k vám váš host nevejde ! Už víme, že není potřeba podceňovat malý rozměr našich panelákových bytů pro ubytování hosta. Jednak v Holandsku mnohde nemají větší, jednak se díky třem dnům stráveným na horách doba ubytování v rodinách podstatně zkracuje.

Zájemci, hlaste se u Reginy Pospíšilové (kabinet 404, jazykové patro) nebo u Marka Mikuláše (kabinet TV). Veškeré informace vám také budou poskytnuty na e-mailové adrese pospisilova@gymspk.cz nebo na telefonním čísle 605 403 408 (R. Pospíšilová) – přihlášky přijímáme do 25.10.2017.

Fotografie a zpávy z předchozích ročníků naleznete na old.gymspk.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *