Aktuality

Uzavření školy a koronavirus – aktualizace

Aktualizováno 13. 3. 2020. Vedení Gymnázia Šumperk oznamuje, že v důsledku Mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví ČR, které upravuje z důvodu koronavirové infekce docházku žáků základních a středních škol na vyučování, s okamžitou platností rušíme prezenční výuku žáků počínaje středou 11. 3. 2020.
Z dikce nařízení, které zakazuje osobní přítomnost žáků ve středním vzdělávání ve škole plyne, že škola je povinna alespoň částečně zajistit vzdělávání jinými formami, zejména s využitím elektronických komunikačních kanálů.

„Koronavirové prázdniny“ jsou vyhlášeny do odvolání. Během tohoto mimořádného období mají však žáci školy povinnost studovat příslušné učivo na základě pokynů vyučujících formou samostudia. Ukončení současného režimu zveřejníme v patřičnou dobu na webu školy.

Provoz tělocvičny je do odvolání ZRUŠEN pro všechny složky.

Provoz kanceláře pro veřejnost je omezen na dobu PONDĚLÍ a STŘEDA 8:00 – 12:00 hodin.

Pedagogů školy a nepedagogických zaměstnanců se uzavření školy netýká. Pracují ve speciálním režimu ve škole nebo doma. Učitelé budou v kontaktu s žáky prostřednictvím elektronických médií a budou žákům průběžně připravovat e-learningové materiály, zadávat úkoly, projekty, písemky, seminární práce atd. k probrání určitého úseku učiva a jeho procvičení.

Informace žákům:
Všechny žáky školy žádáme:
denně sledujte školní email, elektronické učebny a sledujte web školy, kde budeme  upřesňovat pokyny a situaci ohledně délky prázdnin.

Přihlašte se do elektronických učeben v rámci svých „googlovských“ školních účtů a vypracovávejte průběžně zadané úkoly od učitelů dle jejich pokynů. Vzhledem k okolnostem se bude klást důraz na samostudium a aktivní přístup k elektronickým formám výuky.

Žákům doporučuji, abyste si den rozplánovali tak, že v průběhu dne si vyčleníte časové úseky, v nichž se budete věnovat škole. Učitelé Vám budou posílat úkoly a pokyny prostřednictvím školních mailových adres, nebo pomocí Google učebny, na niž Vám přijde přihlášení v mailu. Podotýkám, že požadované úkoly mohou být využity i jako součást hodnocení žáka ve druhém pololetí.

Případné problémy (připojení, nejasnosti organizační nebo obsahové) řešte s příslušnými učiteli nebo zástupci ředitele (tel. 588 188 501, kancelář školy 588 188 511, ředitel 588 188 500).

Žákům doporučujeme – dodržujte karanténu! Neshromažďujte se, cílem opatření je zamezení kontaktu více než 2 lidí dohromady.

Situaci budeme průběžně vyhodnocovat.

Milan Maceček,

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *