Aktivity, Aktivity - Biologie, Slideshow, Soutěže, Soutěže - Biologie

Soutěž „Mladí lidé v evropských lesích – YPEF“

V čtvrtek 7.3.2019 proběhla oblastní kola 9. ročníku přírodovědné soutěže „Mladí lidé v evropských lesích – YPEF“. Je to soutěž založená na teoretických znalostech o lese, jeho životě, údržbě, ochraně, legislativě a poznávání přírodnin, ale i lesnických nástrojů. Naše škola se této soutěže zúčastnila poprvé a těsně jí utekl postup v obou kategoriích.

Středoškoláci měli své kolo v Olomouci, kde družstvo ve složení Štěpán Bartoš, Jan Ristovský (oba G7) a Vojtěch Vyskočil (1.A) získalo 2.místo pouze 2 body za vítězným družstvem z Brna. Druhý tým (Martina Drásalová, Marie Schubertová a Matěj Zelený – všichni G6) skončil na 6.místě.

Čtyři družstva z nižšího gymnázia se vydala do Hranic na Moravě. Soutěž se konala v krásném prostředí střední lesnické školy obklopené rozsáhlým arboretem, které si nakonec účastníci měli možnost projít a prohlédnout. Kromě pomyslné zlaté medaile se našim družstvům podařilo získat všechny ostatní cenné kovy. 2. místo si odvezlo družstvo ze sekundy (Filip Vyskočil, Eliška Smýkalová a Ondřej Dobrovolný), na 3. místě skončili další sekundáni (Pavla Šimová, Alena Kubíčková a Bára Přichystalová), 6. místo získaly dívky z primy (Dorota Haušková, Ema Berková a Kristýna Žebroková) a na 7. místě skončilo smíšené družstvo z tercie a kvarty (Jana Žalio, Maria Bevz a Štěpánka Zindulková).

Bohužel do dalšího kola postupuje jen vítězné družstvo. Snad to vyjde příště. Všem studentům děkujeme za předvedené znalosti a reprezentaci naší školy.

Bartoš, Ristovský, Vyskočil V.

Zelený, Schubertová, Drásalová

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *