Aktivity, Aktivity - IVT, Aktuality, Slideshow

Novinky pro technicky zaměřené studenty.

V letošním školním roce jsme otevřeli nový seminář Technického kreslení a 3d modelování. Technické obory jsou v poslední době velmi perspektivní a proto bude seminář nabízen i v dalších letech pro studenty třetích a čtvrtých ročníků.

V závěru kalendářního roku jsme zakoupili 3d tiskárnu, díky které je možné vymodelované objekty vytisknout a ověřit tak správnost návrhů.

Využití tiskárny v budoucnu bude směrováno nejen k tisku pro předmět 3d modelování, ale mimo jiné by mohla sloužit i k tisku pomůcek do ostatních předmětů. Začali jsme tiskem píšťalky pro TV  🙂 .

Tiskárna 3D, videoukázka tisku

UNBOXING tiskárny  🙂 

Návrh nových součástí na počítači se změnil oproti klasickým papírovým návrhům. Díky špičkovým programům, jako je Inventor od firmy Autodesk, který používáme, je možné postup otočit. Nezačíná se výkresem, ale rovnou 3d modelem. Hotové vymodelované těleso nebo sestava složená z více dílčích součástí se potom „promítne“ na výkres a okótuje.

Studenti po absolvování semináře budou umět pracovat s profesionálním programem Inventor, vyznají se v jeho prostředí. Budou umět modelovat jednoduchá tělesa i složitější sestavy. Budou umět vytvářet výkresy a prezentace, animace a videonávody. Budou znát základy technického kreslení, princip zobrazování jednotlivých pohledů, řezů a detailů. Budou umět tisknout tělesa na 3d tiskárně. Tohle všechno jim umožní lepší start na VŠ technických směrů různého zaměření.

Ukázky toho, co jsme zatím vyzkoušeli, si můžete prohlédnout na následujících obrázcích a videích.

Videa:

Sestava1     Sestava2       Sestava3

Obrázky:

 

2 Comments

  1. L. Průša

    A ta píšťalka funguje?

    • Zdenek Papoušek

      Samozřejmě, a jaký má krásný zvuk 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *