Aktivity - EVVO, Aktuality, Slideshow

Poděkování: právě proběhl 9. ročník sbírky pro Adopci na dálku

V těchto dnech žáci nižšího gymnázia z kvarty opět zorganizovali sbírku pro naši žákyni Lenise, která navštěvuje 4. třídu základní školy ve městě Gonaives na Haiti. Chtěli  bycom poděkovat všem, žákům i učitelům, kteří přispěli do našich kasiček. Vybrali jsme 6  837 Kč, školné na celý školní rok má tedy Lenise zajištěno.

Částku odesíláme na Haiti prostřednictvím Arcidiecézní charity Olomouc, použití finančních prostředků je tak každoročně monitorováno pracovnicí charity při několikatýdenní návštěvě. Škola na Haiti nedostává vůbec žádné peníze od státu, žije pouze z takto získaných prostředků: za 6500 Kč na dítě se pořídí veškerá výuka na jeden rok – sešity, knihy, pomůcky, platy učitelů, provoz školy, každodenní obědy pro žáky, školní uniformy…

Na ukázku přikládáme foto, jak vypadají přestávky na Haiti: hřiště bylo nově vybudováno i s přispěním dárců z České republiky. Také my jsme v loňském roce přispěli malou částkou na hřiště, za což nám sr. Rosa, ředitelka školy, osobně poděkovala. (P. ředitelka na obrázku s barevnými křídami )

Do Vánoc ještě dostaneme nové foto naší žákyně Lenise, které také uveřejníme na těchto stránkách.

Renata Schubertová, Lenka Mutinová

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *