Aktivity, Aktuality, Slideshow, Soutěže, Soutěže - Biologie

Postup do Ústředního kola Ekologické olympiády aneb skvělá forma biologů na úvod sezóny

Vynikajícím úspěchem odstartoval školní rok pro naše biology, kteří se pravidelně účastní a umísťují na předních medailových pozicích v krajských kolech Biologické nebo Geologické olympiády.

V krajském kole 24. ročníku Ekologické olympiády, na téma  „Management v ochraně přírody“, si naše týmy vedly skvělým způsobem a po řadě čtvrtých míst z předchozích let si odvážíme postup do ústředního kola, které se uskuteční v červnu v Praze.

Třídenní klání se uskutečnilo ve Středisku ekologické výchovy Švagrov a zúčastnilo se jej deset družstev ze škol Olomouckého kraje.

Náplní bylo nejen určování rostlin a živočichů, ale především teoretický úkol, příprava projektu „Rozšíření přírodní rezervace Přemyslovké sedlo“ a jeho prezentace.

Řešení úkolu bylo časově velmi náročné a vyžadovalo velké množství odborných znalostí. Ty se nakonec ukázaly jako klíčové a rozhodly společně s prezentačními schopnostmi jednotlivých týmů o konečném pořadí.

Náš vítězný tým soutěžil ve složení: Štěpán Bartoš (G7), Jan Ristovský (G7) a Martina Drásalová (G6).

Na pěkném 6. místě se umístil náš druhý tým, který tvořili Michal Horáček, Lucie Dočkalová a Miroslava Losová (všichni 4.A).

Přejeme hodně štěstí v dalších biologických soutěžích, které nás v letošním školním roce ještě čekají.

Vedoucí družstev Petr Opekar

 

Zleva: Lucie Dočkalová, Michal Horáček, Miroslava Losová, Jan Ristovský, Martina Drásalová a Štěpán Bartoš.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *