Slideshow, Soutěže - Tělesná výchova

Senzační čtvrté místo našich „maratonců“ v Praze

Praha – Krásné počasí, rezonující atmosféra, 10600 běžců a skvostné prostředí staré Prahy. Takový byl Prague International Marathon 2018. V rámci tohoto závodu proběhl štafetový závod středních škol na 42 195 m. Tým byl složen z deseti studentů, z toho minimálně tři musely být studentky. Do republikového finále se nominovalo celkem třicet škol.

Sestava Gymnázia Šumperk ve složení: Markéta Trundová, Martina Drásalová, Hana Trundová, Marek Šváb, Ondřej Jílek, Matěj Matoušek, Jan Ristovský, Vašek Bednarský, Patrik Minář a Jonáš Müller doběhla na fantastickém čtvrtém místě se ztrátou pouhých 51 vteřin na bronz. Výsledný čas štafety (kdy každý z prvních devíti závodníků běží 4 km a poslední pak 6,195 km) se zastavil na hodnotě 2:36:30 což je nejlepší čas za patnáctiletou historii účasti naší školy na této akci. Když bych vyřadil první dva týmy, které se specializují na atletiku nebo běhy, dalo by se říci, že jsme druhou nejlepší běžeckou školou v ČR.

Děkuji všem výše uvedeným závodníkům za předvedené výkony a také Květiku Vykydalovi za pomoc při organizací akce.

1 Comment

  1. Eva Pálková

    :-):-):-)
    Pražský MARATHON může být rád, že Vás měl a zajisté i míti bude! Blahopřeji! Trénujte na „doopravdický řecký běh maratónský“:-)!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *