Aktuality

Skvělý úspěch naší školy v Excelenci středních škol!

Gymnázium, Šumperk se v Excelenci středních škol 2018 umístilo mezi všemi hodnocenými školami na 13. místě v republice! Ještě o dalších 10 míst jsme zlepšili loňský již tak výborný výsledek!

Program Excelence SŠ hodnotí střední školy za úspěchy žáků v soutěžích vyhlašovaných ministerstvem školství. V letošním roce se počet zapojených škol všech zřizovatelů a všech typů pohyboval okolo 250 středních škol. Na prvních místech se obvykle umisťují gymnázia. Hodnocená byla umístění našich žáků ve školním roce 2016 / 2017 v krajských a vyšších kolech soutěží.

Z Gymnázia, Šumperk bylo ohodnoceno 30 individuálních úspěchů našich žáků, o všech jsme na webu školy naše čtenáře již informovali. Skvělých výsledků dosáhli naši studenti zejména v matematické, fyzikální, chemické a biologické olympiádě, v olympiádě z českého jazyka, v konverzačních soutěžích němčiny, ruštiny a zejména španělštiny. Mé poděkování náleží nejen všem výborným studentům, kteří na sobě pracovali nad rámec běžné výuky a jsou fanoušci svého oboru. Poděkování zaslouží i učitelé školy, kteří žáky na soutěže připravovali a často i na úkor volného času žáky na soutěže provázeli. Škola může obesílat mnoho soutěží i díky sponzorským darům rodičů do Nadačního fondu, který hradí velkou část dopravy žáků na soutěže.

Na závěr přidám i jedno politování. Je škoda, že neexistuje program na hodnocení škol podle jejich výsledků ve sportovních soutěžích. Věřím, že naše škola by byla adeptem na jedno z předních umístění.

Milan Maceček

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *