Aktivity, Aktivity - Francouzský jazyk, Slideshow

FESTIVAL „JE SAIS FAIRE EN FRANCAIS“ (Umím francouzsky)

V pátek  2.3. se šest statečných francouzštinářů vydalo na 3.ročníku festivalu „Je sais faire en franҫais“ (Umím francouzsky), který pořádá Gymnázium Josefa Božka v Českém Těšíně. Jde o přehlídku tvorby ve francouzštině, která si  za hlavní cíl klade motivovat žáky ve studiu tohoto krásného jazyka.

Festivalu jsme se účastnili poprvé a byli jsme opravdu mile překvapeni organizací, zázemím, a vysokou úrovní prezentací. K vidění byly písně, básně i divadelní vystoupení.

Naše gymnázium reprezentovali Jonáš Preissler a Jirka Kubečka s recitací dvou básní „ Ne séparez pas les chaussettes“ (Nerozdělujte ponožky) a „Conversation“ (Konverzace), dále pak skupina z G7 ve složení: Tereza Pazourová, Natálie Šlapalová, Jan Kohout a Matěj Golda. Ti si připravili divadelní představení, ve kterém parodovali největší francouzská klišé.  Diváky svým vystoupením velmi pobavili a sklidili zasloužený potlesk.

 

Jelikož se nejedná o přehlídku soutěžní, nebylo zde vítězů ani poražených, nicméně všichni účinkujíci si odnesli diplomy, hodnotné ceny a hlavně spoustu zážitků..

P.S. Jonáš s Jirkou drží vlajku obráceně, jsme si toho vědomi 🙂

Zk.

3 Comments

  1. Jiří Kubečka

    Ale taky jsme se ptali jak máme vlajku držet a bylo nám řečeno že takhle 😁

  2. Eva Pálková

    Je Vous admire, mais un peu je porte l´envie :):):)!

  3. Lenka Ziková

    Merci mon amie:) on peut etre fiers d´avoir des étudiants aussi doués que ca.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *