Šachový kroužek

. . . jsme se hejČÍNILI.

Už tradičně je v lednovém kalendáři termín krajského kola Přeboru středních škol v šachu čtyřčlenných družstev. V úterý 23. 1. 2018 v 7:30 h jsme vyrazili směr Olomouc-Hejčín. Vlak ČD, který měl den předtím půlhodinové zpoždění, vyjel ze Šumperka včas, ale v Postřelmově musel čekat na protijedoucí opožděný spoj. Rázem z toho bylo 8minutové zpoždění a obavy, jestli v Olomouci stihneme přípoj. To se naštěstí (s přímluvou paní průvodčí) povedlo.

Předem jsme věděli, že jsme nasazeni jako páté družstvo z pěti přihlášených středních škol. Naše plány tedy byly jednoduché. Čtvrté místo bude jakž-takž, třetí místo by byl úspěch. Druhé místo s postupem do republikového finále už by byl malý zázrak. Jenže ten se málem konal!

V prvním kole jsme měli volno, ve druhém jsme prohráli 1 ½ : 2 ½ s naší VOŠaSPŠ Šumperk a vypadalo to, že nasazení jako poslední obhájíme. Ale pak jsme 2 : 2 remizovali s RG Prostějov a v dalším kole jsme rozdrtili G Hranice. V posledním kole na nás vyšli domácí Hejčíňani, v té chvíli už jistí vítězové turnaje. Potvrdili to výhrou 3:1. Po ní se ukázalo, že skončíme o půl bodu (až) třetí, protože G Hranice, které jsme ve čtvrtém kole porazili 3:1, vyhrálo 3 ½ : ½ nad našimi přemožiteli z VOŠaSPŠ Šumperk. Stejně jako loni nám tak k postupu na „republiku“ scházela jen jediná půlka bodu. Přes bronzovou medaili nás ale mrzí, že jsme tu půlku neuhráli, bylo kde.

Naše sestava a výsledky :

Tonda Hartinger      3.C      ½ b ze 4 partií

Ondra Stratil             2.A      2 / 4

Tonda Štrpka           G 7      1 / 4

Kuba Peňáz              4.A      4 ! / 4 

Škoda, že to na postup „nevyšlo“, i tak všem děkujeme za úspěšné krajské kolo. (jVo)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *