Minulý pátek to na šumperské pobočce Armády spásy vřelo. A smažilo. A peklo. A krájelo se, strouhalo se, obalovalo, polévalo, zdobilo, ochutnávalo a podávalo!
V rámci Dnů proti chudobě, jejichž letošním stěžejním tématem byla problematika způsobu života konzumní společnosti a nadměrná materiální i potravinová spotřeba, proběhla ve středisku Armády spásy v Lužích soutěž pro šumperské střední školy. Naše škola měla v soutěži dvojí zastoupení – tým z G.7 a tým složený ze studentek 2.ročníků.
Úkolem bylo z daného seznamu potravin sestavit jídelníček na celý den (snídaně, oběd – předkrm, hlavní chod, dezert- a večeři) tak, aby vzniklo co nejméně zbytků. Na přípravu jídla měly týmy celkem 3 hodiny a času nazbyt tedy rozhodně nebylo!
Na závěr se před porotou skvěly pokrmy jako pošírová vejce v trojobalu, placky z červené řepy podávané se zeleninovým rizotem, palačinky polévané karamelem, mléčná rýže s jablkovým pyré, cizrnová pomazánka a spousta dalších neuvěřitelných dobrot – a stejně jako vloni bylo téměř nemožné rozhodnout, kdo by měl zvítězit!
„Naši/naše“ nakonec obsadily druhé a třetí místo. Paráda! Zdá se, že talentovanými kuchaři se škola jen hemží :D.
Pp