Slideshow, Soutěže - Tělesná výchova

Atleti se mezi elitou neztratili – dívky stříbrné, hoši čtvrtí

Břeclav – V úterý 10.10. se na jih Moravy sjely nejlepší středoškolské týmy z celé republiky, aby se popraly o stupně vítězů na 36. ročníku Středoškolského atletického poháru. Více jak 1500 škol se zúčastnilo okresních a krajských kol a z nich vykrystalizovalo 19 postupujících týmů v kategorii chlapců a 16 v kategorii dívek.

Naše reprezentantky nastupovaly do soutěže jako adeptky na medaili, chlapce pak papírové předpoklady řadily na pozice kolem sedmého místa.

Realita však byla jiná a za deštivého a chladného počasí se o medaile začalo přetahovat nejméně osm týmů v každé kategorii. Výsledek byl pro nás trochu hořko-sladký. Děvčata po dvou předešlých vítězstvích z roku 2015 a 2016 tajně věřila ve třetí triumf, ale dvakrát druhé gymnazistky z Trutnova si tentokrát vítězství plně zasloužily. Celkem posbíraly úctyhodných 9034 bodů, naše atletky pak 8670 bodů těsně před třetím Gymnáziem nad Štolou (8616). O vyrovnanosti svědčí fakt, že páté dívky z Gymnázia Pardubice nastřádaly 8604 bodů. Přesto je druhé místo skvělým úspěchem a zase jsme dokázali, že máme na našem gymnáziu velmi šikovné sportovce. Děkuji všem závodnicím za podané výkony, nasazení a fantastickou atmosféru.

U chlapců byla soutěž ještě napínavější. Rozdíl mezi 2. – 11. místem byl pouhých 247 bodů. Naši borci se vydali ze všech sil a sahali po medaili. Ta jim unikla o pouhých 11 bodů a tak se zařadili s 9019 body na nepopulární čtvrté místo za vítězným SPŠ Tábor (9462 b.), druhým Gymnáziem J.Škody z Přerova (9075) a třetím Gymnáziem J. z  Poděbrad (9030). I tak patří našim hochům velké dík za bojovnost a odhodlanost.

Družstvo děvčat závodilo ve složení: Eliška Hegrová, Marie Schubertová, Hana Trundová, Markéta Trundová, Tereza Staňková, Kateřina Válková, Kateřina Procházková, Martina Drásalová, Simona Kotrlá a Martina Hajtmarová.

Chlapecký tým byl složen této desítky: Kryštof Pospíšil, Ondřej Pospíšil, Vojtěch Dobeš, Marek Šváb, Jakub Dus, Tomáš Fogl, Marek Arbeit, Šimon Tomeš, Jan Ristovský a Ondřej Jílek.

Nesmím opomenout i mé pomocníky Petra Opekara a Květika Vykydala, kteří svými radami, pokyny a povzbuzováním přispěli k výbornému výsledku našich družstev.

VÝSLEDKY: http://online.atletika.cz/vysledky/31824/0/2

2 Comments

  1. Eva Pálková

    A já jsem na Vás také myslela, neboť jsem Vás viděla těsně před odjezdem ve vestibulu školy… Blahopřeji! Pálka

  2. Jaroslav Svatoň

    Skvělé využití glukózy, ATP i adrenalinu. Gratuluji a přeji příjemné endorfinové lázně.
    Za chemiky blahopřeje J. Svatoň

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *