Aktivity - ZSV + ON

STUDENTSKÉ VOLBY DO POSLANECKÉ SNĚMOVNY PARLAMENTU ČR

V úterý dne 3. 10. 2017 se ve třídě 343 uskuteční STUDENTSKÉ VOLBY 2017. Studenti Gymnázia starší 15 let si budou moci nanečisto vyzkoušet volbu do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Vybírat se bude z 31 politických stran, politických hnutí a koalic, z nichž některé kandidují pouze v některých krajích.

!!!VEZMĚTE KÁMOŠE A PŘIJĎTE VOLIT!!!

Jeden svět na školách o volbách napsal:

Volební účast se v České republice dlouhodobě pohybuje někde mezi 40–60 %, v závislosti na typu voleb. V porovnání se zeměmi Evropské unie u nás chodí k volbám o 10–15 % méně voličů. Proč? Nižší volební účast může být dána řadou faktorů. Patří mezi ně bezpochyby nedůvěra v sílu hlasu jednotlivce, špatná orientace ve volebním systému ČR, znechucení politikou nebo nedostatečně rozvinutá občanská společnost.

Cíl studentských voleb

Pořádáním Studentských voleb chceme přispět k aktivnímu, zodpovědnému a seběvědomému občanství budoucích prvovoličů.

Naším cílem je, aby se studenti na základě vlastních zkušeností s pořádáním voleb seznámili s principy zastupitelské demokracie a s volebním systémem České republiky.

Výsledky Studentských voleb vnímáme jako specifickou výpověd o nejmladší generaci, o jejích názorech a postojích. Myslíme si, že by politiky, médii ani širokou veřejností neměly být přeceňovány, ani přehlíženy.

Jirka Sadil a Václav Kozák(G.5) natočili volební spot!!!!!

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *