Aktivity, Soutěže, Soutěže - Biologie

Školní kolo BiO kategorie „A“ a „B“ zná vítěze!

V pátek 17.2.2017 proběhlo v laboratořích biologie a chemie školní kolo Biologické olympiády v kategorii „A“ a „B“ středních škol. Letošní téma “ Budiž světlo“, přilákalo pouze nejodvážnější příznivce biologie, protože letos byly teoretické i laboratorní úkoly zvláště náročné nejen po stránce odborné, ale vyžadovaly i zručnost a čas.

Potěšujícím faktem je souhrnné zlepšení studentů v testové části a řešení teoretických i praktických úkolů, ale přesto rozhodující počet bodů získávají úspěšní řešitelé na „poznávačce“, která většinou rozhoduje o konečném výsledku.

Zde jsou největší rozdíly mezi účastníky, a to přesto, že se všichni vyučující biologie snažíme soustředit nejen na anatomii a fyziologii organismů, ale i na jejich poznávání a systematické zařazování.

V krajském kole nás budou reprezentovat za kategorii „A“ Lucie Křenková 4.A a Kamila Baslarová 3.B, třetí místo obsadila Kateřina Šebestová z G.7.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V kategorii „B“ budeme mít v Přerově zastoupení v podobě Štěpána Bartoše G.5 a Michala Horáčka 2.A, třetí místa společně obsadili Karolína Smýkalová G.6 a Jan Ristovský G.5.

Blahopřejeme a držíme palce v krajském kole.

Za organizátory Petr Opekar

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *