Aktivity - Jiné, Nezařazené

S programem Erasmus+ do Irska

Díky úspěšnému projektu školy Erasmus+ pro učitele mne na celé krásné dva týdny přivítalo hlavní město Irska Dublin. Chodil jsem zase jednou do školy. Tentokrát však v jiné roli a stal jsem se znovu studentem. Hostila mě jazyková škola Centre of English Studies (CES Dublin), která sídlí přímo v centru města na Dame Street. Dostával jsem domácí úkoly, psal jsem vstupní test a v průběhu dokonce i diktáty! 🙂

Bylo to perfektní, pobyt zcela splnil moje očekávání a CES School je opravdu doporučeníhodná vzdělávací instituce, berou svoji práci seriózně. Výuka byla kvalitní, škola má výborné zázemí, on-line výukovou podporu a je perfektně umístěna v centru je pár kroků od známých turistických atrakcí pub kultury jako je Temple Bar a spousta dalších. Spolužáci tvořili slušný mezinárodní mix, v jedné místnosti se scházeli lidé z Jižní Koreje, Brazílie, Mexika, Švýcarska a Turecka.

Lektoři byli výborní a udělali jsme pod jejich vedením v angličtině kus práce. Vzpomínal jsem na naše studenty na gymnáziu, kteří mají tolik možností studovat angličtinu v hodinách a seminářích – kéž by všichni využívali naplno těchto příležitostí zdokonalit se – angličtina je krásný a hlavně extrémně užitečný jazyk. Je to skvělé, když se umí už na slušné úrovni! Svět se pak každému otevírá ohromným způsobem.

Vyučující v CES School se zajímali se o náš individuální názor, v čem se cítíme v angličtině dobří a kde to naopak vázne, co bychom potřebovali zlepšit. Doporučovali nám prostředky k nápravě v požadovaných oblastech. Prováděli jsme on-line sebehodnocení a výstupy probírali s lektorem.

Takže z mé strany panovala s jazykovým kurzem spokojenost a kromě toho Dublin je prostě sám o sobě mimořádný zážitek z kulturního hlediska. Ve městě panuje příjemná atmosféra, kterou dokreslují všudypřítomní muzikanti, puby a milí lidé. No a pro mě osobně jde také o ideální rejdiště z hlediska poznávání moderních dějin, spletitých vztahů mezi Irskem a Velkou Británií, dění ohledně boje Irů za nezávislost apod. Mimořádným zážitkem byla i návštěva irského parlamentu na komentované prohlídce (s jakousi irskou školní výpravou – jak jinak 🙂 )

Dva týdny utekly rychle jako voda dublinské řeky Liffey, kolem které jsem každý den chodil. Byl to požitek, učit se angličtinu v takovém prostředí!

Tomáš Hlavsa

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *