Aktivity - Dějepis, Aktuality

Za krásami jižních Čech

CIMG5526 - 2   „Setkání s historií. Spousta legrace. kamarádi. Týden plný zážitků. Nové objevy. Co víc si může člověk přát? Prostě paráda. Co z té spousty krásných míst vybrat? Těžké. Ale už vím.

Asi jeden z nejsilnějších dojmů na mě udělaly Slavonice. Nenápadné městečko ležící v České Kanadě. Pro ty, kdo nevědí, v kraji Vysočina. Na první pohled byste neřekli, že zde můžete najít něco ojedinělého. I já si to mylně myslela. Ptáte se tedy, co to bylo? Věřte tomu nebo ne, chci tu psát o podzemních šachtách. O malých, opravdu malých a úzkých místech, kde máte pocit, že se zaseknete a nemůžete dál…“ Takto zhodnotila historickou exkurzi Katka Šebestová ze sexty.

Během týdne 20. – 24.6.2016 jsme poznávali jižní Čechy. Začali jsme v Českém Krumlově, pokračovali Zlatou Korunou, Českými Budějovicemi, Hlubokou, Ohradou, Kratochvílí, Landštejnem… Nezapomněli jsme ani na technické památky – pila Peníkov a Šlakhamr. Navštívili jsme i tři památky UNESCO: selské baroko v Horažďovicích, renesanční náměstí v Telči a Santiniho kostel na Zelené hoře.

Všichni zúčastnění se shodli, že to byl maximálně prožitý týden plný nejen historie. CIMG5579 - 2 IMG_0764 - 2

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *