Aktivity, Slideshow, Soutěže, Soutěže - Tělesná výchova

Vítězství v Republikovém finále Poháru AŠSK v silovém čtyřboji aneb zlaté loučení…

Neskutečné, překvapivé a famózní vystoupení našich „silaček“ zažila ve dnech 10.-11.4.2014 Karviná, kde se poprvé v historii soutěže konalo Republikové finále Poháru AŠSK v silovém čtyřboji.

Naše děvčata, která odjela pouze ve třech, neboť ostatní členky družstva byly v tu dobu na zahraničních družebních misích, se dokázala vyrovnat se všemi nástrahami soutěže a po dvou letech vrátila zlatý pohár vítězů opět do Šumperka.

Soutěž byla velmi vyrovnaná a vzhledem v velkému počtu účastnic nebylo do poslední chvíle jasné, kdo bude na „bedně“. Přesto už výkony, které naše děvčata v průběhu soutěže zaznamenávala byly tak kvalitní, že se postupně dal čekat útok na medaile a vedoucí družstva p. Helena Brožová stále neúnavně vlévala děvčatům novou krev do žil.

701 bodů!!! Zlepšení o 53 bodů od krajského finále a o pouhé 3 body vítězství nad domácí SŠTaS Karviná a o 19 bodů před třetím družstvem Gymnázia Příbram. Navíc v soutěži jednotlivců Pavlína Březinová celkově 3. místo a stříbrná ve šplhu a bronzová v trojskoku a Veronika Opekarová celkově čtvrtá v jednotlivcích a stříbrná v trojskoku. Třetí členkou družstva byla Petra Opekarová, která skončila celkově patnáctá z 51 startujících.

Pro Pavlínu Březinovou a Petru Opekarovou to bylo zlaté loučení s reprezentací školy, protože obě letos maturují. Ve výčtu jejich úspěchů nutno připomenout 3x zlaté a 1x stříbrná z Republikového finále Corny poháru družstev a atletice, 2x zlatá a 2x stříbrná medaile z Republikového finále Poháru AŠSK v Silovém čtyřboji a dalších dohromady 11 medailí v individuálních startech. Navíc Pája Březinová ještě přidala stříbrnou v Republikových finále Poháru AŠSK družstev v gymnastice a 2x páté místo družstev ve šplhu. Obě děvčata jsou navíc několikanásobnými Mistryněmi ČR v atletice dorostu a juniorů (Pája víceboj, Péťa trojskok).

Děkujeme jim za jejich příkladnou reprezentaci školy po celou dobu studia a právem budou patřit do tělocvikářské „Síně slávy“ k ikonám z let nedávných po bok Pavlíny Sopperové, Kateřiny Skopalové, Dominiky Haráskové, Jany Truksové, Ivony Hrivnákové nebo Lucky Domské.

Zároveň doufáme, že jejich odchodem medailové žně nekončí a příběh „Zlaté vlny“ našeho gymnazijního sportu převezmou mladší děvčata i chlapci a budou na něj chtít svými úspěchy a prací navázat.IMG_0087

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *